Dagboek verhaal

8 Juni 2016

‘Wil je het interieur ontwerp maken voor ons nieuwe huis is Rotterdam?’

‘Jazeker!’

Via Pinterest delen we de eerste ideeën.

10 Juni

Pinterest:

‘deze bank gaat het worden….

…en de blauwe kleur op de wand vinden we ook erg mooi, het kleed trouwens ook’.

Het is een goed idee om te kiezen voor een bank waar je verliefd op bent geworden en die lekker zit. Het formaat is goed gekozen en het materiaal ook. Verder willen ze graag: 1 muur een kleurtje geven. Om een warme sfeer en eenheid te creëren zal ik er later voor kiezen 1 muur blauw/groen te maken en deze kleur terug te laten komen op de muur achter de schouw. Het houtwerk wil ik ook aanpakken. Momenteel is het vergeelt, net zoals de radiatoren. Deze worden wit geschilderd met een klein tintje blauw: de kleur Basis van Histor.

17 Juni

‘We hebben een eettafel gevonden die we erg mooi vinden, wat vind jij ervan?’ De tafel heeft een boomstam blad en industriëlen poten. Natuurlijk en stoer. Het huis heeft veel oude elementen. Met een moderne twist wil ik hier graag de nadruk op leggen. Vorm, kleur en materialen spelen een belangrijke rol. Zacht/stoer met klassiek en design. De tafel mag er zeker komen.

19 Juni

‘Het huis heeft een originele visgraat vloer, deze willen we oplaten schuren en dan opnieuw laten behandelen, wat voor kleur zullen we hem laten maken?’. Ik stuur een aantal voorbeelden en al snel wordt duidelijk dat de voorkeur uitgaat naar een whitewash visgraat vloer. In combinatie met witte muren doet deze vloer Scandinavisch aan. De muren blijven niet wit, en dat maakt dat deze vloer een goede moderne basis vormt.

12 Juni

We mogen naar het huis gaan kijken. Ik maak foto’s en neem de maten op. De vloeren-man is er ook. Helaas heeft hij geen goed nieuws: de vloer kan niet behandeld worden. Hij is al te vaak geschuurd en er is nog maar een dun laagje over. Dit zorgt voor een flinke domper. En zo blijkt later, een inbreuk op het budget, want de visgraat vloer gaat er komen. De oude gaat eruit en er komt een nieuwe in.

22 Juni

Uit de oude woning gaan 2 grote industriële design lampen mee. Ze zijn mintgroen van kleur. Als dit niet in het ontwerp past dan mogen ze overgespoten worden… In alle ruimtes wil ik eenheid creëren. Het onderstel van de tafel zal zwart worden, de marmeren schouw is antraciet/zwart. Het muurtje achter deze schouw word oud roze net zoals een aantal stoelen rondom de tafel. Mint groene lampen maken het geheel te soft en niet stoer genoeg. De lampen met gouden binnenkant worden antraciet/zwart gespoten. Later in de dagboek zie je het resultaat.

 

27 Juni

De plattegronden van het huis krijg ik per mail toegestuurd.

 

3 Juli

Afgelopen maand is duidelijk geworden welke meubels er worden aangeschaft en welke meubels eventueel meegaan. Er is een hoop ge-pint. De kleur blauw maar ook de kleur oud roze kwamen vaak terug. Het huis heeft prachtig authentiek glas in lood in verschillen ruimtes, voornamelijk geel kleurig. Deze 3 kleuren heb ik in het moodboard gecombineerd samen met een frisse groen tint. Samen hebben we het moodboard besproken. Geel voelt nu nog wat onwennig aan, maar dit komt later als ze het hele ontwerp zien meer dan goed.

4 augustus

We zijn een maandje verder en het 3D ontwerp voor beneden is af. Het hele ontwerp is te zien op de pagina: interieurstyling/Rotterdam.

2 September

Na een kleine summer break is via marktplaats een vintage dressoir  gekocht voor in de eetkamer. Deze word grondig geschuurd, in de primer gezet en geverfd. De kleur die ik hier heb geadviseerd is: Agave van Histor.  Het resultaat is geweldig, een unique dressoir is het geworden.

De kleur Agave vind je in het ontwerp terug in de wanddecoratie naast de schouw bij de eettafel.

12 September.

De sleutel! Nu kan er officieel geklust worden.

14 September.

De elektricien heeft laten weten dat lampen aan het plafond boven niet geplaatst kunnen worden. Hier ga ik rekening mee houden met het ontwerp voor boven.

21 September

De radiatoren worden gespoten. Super bijzonder om voor het eerst de kleur te zien die later ook op de wand komt. Achter de bank komt de kleur Ode van Histor. De kleur komt terug in de tuinkamer tegenover een groot stilleven bloemen behang. De radiator in de tuinkamer is ook alvast in de kleur Ode gespoten.

25 September

In het ontwerp is uitgegaan van 8 stoelen rondom de tafel. Dit moeten er 10 worden. Oorspronkelijk koos ik voor 2 witte kuipstoelen, 1 roze en een stoffen grijze stoel van Zuiver met cognac leer. De 2 nieuwe stoelen mogen niet te breed zijn en ik denk aan een schoolstoel model, zwart. 1 witte kuipstoel vervang ik voor een grijze. Nu staan er aan beiden kanten 5 verschillende stoelen, die een mooi speels en stoer geheel vormen.

29 September

De raambekleding word met behulp van het 3d ontwerp uitgezocht en besteld.

30 September

Twee chesterfield stoelen voor in de ‘tuinkamer’ zijn geshopt.

2 Oktober

De voorheen mint groene design lampen zijn antraciet gespoten, ze zien er geweldig uit.

12 Oktober

We spreken af om het ontwerp voor boven te spreken. Ze zijn super enthousiast en willen zowel boven als beneden alles uit gaan voeren zoals in mijn ontwerp staat.

Beneden heb ik de Brokis muffin lamp geadviseerd. Nu is hij verkrijgbaar is zowel amber als cognac glas. In de winkel check ik nog even om welke kleur het gaat.

Benieuwd geworden naar het ontwerp? Het totaal ontwerp vind je op de pagina portfolio/particulieren.

Reader Interactions