Interieur design voor nieuwbouwwoning in het Rotterdamse Hefkwartier.

Newly weds Elroy & Dewi belde me op: ‘tof wat je hebt ontworpen voor de woning in Rotterdam & Schiedam, dat willen wij ook!’. Ze hebben een woning gekocht die momenteel gebouwd wordt. En zo spraken we af om alle ideeën te bespreken in het appartement waar ze nu wonen in Rotterdam. Elroy en Dewi zijn al op onderzoek uitgegaan voor het nieuwe interieur. Ze laten via Pinterest foto’s zien die ze in verschillende woonwinkels hebben gemaakt. De keuken hebben ze al uitgezocht. Er komt een keukeneiland in het midden van de woning. De indeling van de woonkamer is hierop aangepast. De gang bij binnenkomst wordt korter zodat de trap naar boven niet meer in de hal is maar in de woonkamer.

Wat was de woonwens?

De bank en tv zijn belangrijk in de woonkamer. Hier wordt veel gebruik van gemaakt om lekker te lounge’n en te ontspannen. De bank moet huisdier proef zijn. En het interieur moet 1 klopend geheel gaan vormen. Qua style: bohemien en industrieel.

Hoe komen deze wensen terug in het interieur design?

De trap wordt onderdeel van de woonkamer doordat het behang doorloopt naar boven. Dit geeft diepte en eenheid. De bank wordt omarmd door een lambrisering die op de muur is geverfd. Hoes van de bank is afneembaar en daardoor te wassen of vervangen en bestaat uit een chaise longue gedeelte. Op het hoogpolige kleed staat een poef waardoor je met z’n 2 languit kan lounge’n. Het zwevend tv meubel met haard sluit aan op de keuken. In de keuken komt een lange plank om de lengte te benadrukken en zodat het 1 geheel vormt met de eethoek. De twee schilderijen benadrukken de hoogte en maken de indeling ruimtelijk.

Het interieur design is goed ontvangen! Alles wat we hebben besproken zit erin. Elroy en Dewi zijn gelijk de bank uit het ontwerp gaan bekijken. De los zittende stof valt tegen. “Een bank moet strak zijn.” Het bank budget word bijgesteld en daarmee zoeken we door naar de ultieme perfecte lounge bank. Geen tijdsdruk want het huis wordt in Februari/Maart 2019 opgeleverd. Wordt vervolgd…

Reader Interactions